5 + 1 ASIAA, JOTKA OLEN HUOMANNUT LYHYISSÄ HIUKSISSA

Mulla on ollut lähes koko elämäni ajan pitkät, alaselkään asti ylettyvät hiukset. Aloin kuitenkin kaivata jotain muutosta ja niinpä päätin tammikuussa napsaista hiukset lyhyempään malliin. Mun hiukset eivät varmasti kaikkien silmään edes näytä lyhyiltä, mutta itse kun olen tottunut elämään superpitkien hiusten kanssa niin nämä tuntuvat itselle tosi lyhyiltä. Lyhyemmässä hiusmallissa on tullut huomattua monenlaisia asioita, jotka eivät ole aikaisemmin tulleet mieleenkään.

1

1. Hiukset eivät jää aina inhottavasti jumiin repun hihnojen alle. Ennen mulla oli niin pitkät hiukset, että tätä tapahtui jopa käsilaukun kanssa. Vitsit miten niin pieni asia voikaan ärsyttää niin paljon kuin hiusten ainainen repiminen irti sieltä laukun hihnojen välistä. 

2. Kihartaminen käy yllättävän helposti ja nopeasti, kun hiussuortuva mahtuu kerrallaan koko pituudeltaan siihen kihartimeen. Ei tarvitse kihartaa yhtä hiussuortuvaa kahdessa eri osassa.

3. Suihkussa seinään nojaaminen tuntuu kylmältä. En tiedä onko tää jotenkin outoa, mutta mä oon se ihminen, joka tykkää suihkussa istuskella lattialla. Yritin nojata seinään ja apua miten kylmältä se kaakeliseinä tuntui selkää vasten, kun ei ollut hiuksia siinä selän ja seinän välissä suojaamassa... 

2

4. Ponnarin pitämisen ei tarvitse satuttaa päänahkaa ja nutturakin on paljon helpompi tehdä. Pidän hiuksiani todella harvoin kiinni ja se taitaa olla tottumusta niiltä ajoilta, kun hiukseni olivat paljon pidemmät ja päivän ponnaria pidettyäni päänahka oli aivan tajuttoman kipeä. Lyhyet hiukset painavat paljon vähemmät, joten samanlaista tuskaa ei enää aiheudu. 

5. Kuvittelin aina, että hiukseni kihartuisivat enemmän, jos leikkaisin ne lyhyemmiksi. Näin ei kuitenkaan tapahtunut vaan päinvastoin olen huomannut, että iän myötä hiukseni ovat suoristuneet itsestään Nuorempana mulla on ollut aika luonnonkiharat hiukset, mutta nykyään ne ovat paljon suoremmat.

3

+1 Välillä silti kaipaan pitkiä hiuksiani. Aivan kuten kaipasin lyhyitä hiuksiani silloin, kun hiukseni olivat pidemmät. Onneksi hiukset on kasvava luonnonvara ja ne voi leikata ja kasvattaa taas pitkiksi, kun siltä tuntuu. Oon alkanut vähän kaipaamaan jopa otsahiuksia, vaikka vasta sain ne kasvatettua kokonaan pois... Mutta en ainakaan vielä viitsi niitä leikata takaisin!

4 kommenttia

 1. Samoja asioita olen huomannut nyt lyhyiden hiuksien kanssa! :) Kiva postaus!

  VastaaPoista
 2. Miusta siulla on tälläkin hetkellä tosi pitkät hiukset 😂 Perspektiiviä antaa tietysti omat hiukseni, jotka olivat 10 vuotta todella lyhyet :) Nyt kun olen kasvattanut hiuksia, huomaan kummia asioita: ne lämmittävät korvia, ovat koko ajan tiellä, minne ikinä päätäni käännän ja toisaalta ne kasvavat koko ajan ja kohta ne yltää kaikki samalle ponnarille, jolloin ne ei enää roiku naamalla ja hiosta niskaa salilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah ajattelinkin tätä postausta kirjoittaessa, että jonkun silmiin mun hiukset saattaa edelleen näyttää todella pitkiltä, mutta kun itse on tottunut alaselkään ylettyviin hiuksiin niin nuo tuntuu tosi lyhyiltä 😄Hauskoja havaintoja sullakin, toi niskan ja pään hiostaminen on kyllä ehkä yksi inhottavimpia juttuja pitkissä ja paksuissa hiuksissa varsinkin kesähelteellä... :D

   Poista